De goeroe van Gijs Fennell

Naam: Gijs Fennell
Geboren: 1977
Beroep: Communicatieadviseur met bovengemiddelde interesse in PR voor Sociale Media

“Kom maar hier met die schep, dan plant ik die boom wel even.”

1. Wie bewonder je?
Ondernemers die ergens helemaal voor gaan en daar een succes van weten te maken zijn voor Gijs een echte inspiratiebron. Met name jonge ondernemers spreken Gijs aan. Jonge mensen hebben een andere dynamiek, ze staan nog voor alles open en hebben nog niet dat ‘been there done that’-effect. Bovendien hebben ze nog de bereidheid om te delen.

Gijs kent heel wat voorbeelden. Zo was hij onlangs op een ondernemersborrel voor jonge ondernemers. Daar ontmoette hij een meisje dat een eigen containerbedrijf heeft opgezet. Ook vertelt Gijs over een jongen die een oplader voor mobiele telefoons op zonne-energie heeft bedacht. Dit is een echte verkoophit. Geweldig zoiets, want daarmee kun je ook op plekken waar geen stopcontact te vinden is gewoon je telefoon opladen.

Gijs vindt het leuk om zijn knowhow in te zetten om dit soort mensen te helpen om hun product naar de markt te brengen, bijvoorbeeld met media-aandacht of op communicatief gebied.

Innovatie is ook iets dat Gijs inspireert, zoals bijvoorbeeld het 3D-printen.

Wat Gijs ook fascineert is bijvoorbeeld hoe Google informatie toegankelijk maakt voor de hele wereld. Hij vindt het mooi dat hij door zijn werk bij dit soort dingen betrokken is en er midden in staat.  

2. Wat bewonder je in deze, met name jonge, ondernemers?
Ze hebben durf en lef. Ze zijn onbevangen en worden nog niet gehinderd en geremd door externe factoren. Ze bedenken iets en gaan er dan ook helemaal voor, totdat het resultaat er is.

3. Wat herken je hiervan bij jezelf?
Durf en lef. Nieuwe initiatieven uiten en ontplooien, een andere mening durven te hebben en deze ook uiten, het lef om klanten te confronteren.

Gijs merkt bijvoorbeeld dat veel organisaties reflectie missen en veel te veel bezig zijn met wat goed is voor anderen/ de klant. Daardoor gaan ze voorbij aan waar ze ooit voor begonnen zijn. Hierbij heeft hij een mooie metafoor: Voor je het weet ben je bezig met het planten van een struik met een schep van een ander, terwijl je ging voor een eigen boom, om je vervolgens af te vragen: “Waarom doen we dit ook alweer?”. Gijs is dan degene die lef toont en zegt: “Kom maar hier met die schep, dan plant ik die boom wel even.”

4. Over welke genoemde eigenschappen zou je zelf (nog meer) willen beschikken?
Gijs zou het afmaken van dingen nog sterker naar voren willen laten komen. Hij heeft regelmatig goede ideeën waar naar zijn idee te weinig uit komt en die geen doorgang vinden. Hij heeft soms het idee dat het leven hem meer overkomt dan dat hij het zelf stuurt. Gijs zijn doel is om meer te gaan voor wat hij zelf belangrijk en leuk vindt, zonder zich daarbij te laten remmen en belemmeren door anderen.

Comments are closed.