De goeroe van Margo Veltmeijer

Naam:Margo Veltmeijer
Geboren: 1977
Beroep: Productmanager/Marketeer FMCG

‘Uit het leven en uit jezelf halen wat erin zit.’

1. Wie/wat bewonder je?
Mensen die iets bereiken wat een ander niet zomaar kan. Dit kan een vriend of vriendin zijn, maar ook een onbekende. Bijvoorbeeld een bergbeklimmer, die na een grote inspanning en zware klim de top bereikt. Als voorbeeld noemt Margo ook een vriendin, die zoekende is naar wat ze wil en wat bij haar past. Ze probeert van alles, in diverse richtingen. Zo heeft ze onder andere een carrièreswitch gemaakt en is een studie in een geheel andere richting gaan volgen.

2. Wat bewonder je specifiek?
Het doorzettingsvermogen, het bereiken van iets via een bijzondere inspanning in plaats van op de makkelijke manier. Iets nieuws aan durven gaan. Een berg daadwerkelijk beklimmen met alle ontberingen erbij, in plaats van met de kabelbaan omhoog. Uit het leven en uit jezelf halen wat erin zit, er het beste van maken.

3. Wat herken je hiervan bij jezelf?
Zo staat Margo ook in het leven. Haar passie achterna gaan. Zelf zou ze ook graag bijvoorbeeld bergen beklimmen in de Himalaya. Na hard werken de top bereiken, en dan te kunnen genieten van het uitzicht. En dan liefst in een gebied waar het niet toeristisch is en waar weinig mensen wonen. Zonder begaanbare wegen, zonder gebaande paden. In een omgeving waar de prestatie des te lastiger te bereiken is. Je overwint dan iets bijzonders, en je trotseert de onvoorspelbare grillen van de natuur. Margo wil alles zelf ontdekken, op haar eigen manier. Zo kan ze ook zichzelf ontdekken. Een zoektocht naar zichzelf, los van de massa. Daar zit ook een soort tweestrijd, omdat Margo het tevens belangrijk vindt om bij de massa te horen, onderdeel uit te maken van het geheel.

4. Over welke genoemde eigenschappen zou je zelf (nog meer) willen beschikken?
Margo zou graag wat meer willen kunnen loslaten, met name op werkgebied. Het loslaten van het bekende, dezelfde soort functies, dezelfde branche. Meer onafhankelijk zijn.

Net zoals haar vriendin zou Margo ook makkelijker nieuwe dingen uit willen proberen op werkgebied, een nieuwe stap in een andere richting. Dit vindt Margo lastig, ze blijft nog veel in het denken en is nog niet echt overgegaan tot actie. Ze weet nog niet welke stap ze wil nemen, welke richting in. Op de vraag naar wat haar passie is en wat ze het allerliefst zou doen, beginnen haar ogen te twinkelen en kan ze zo een aantal dingen noemen. Iets creëren, samen met anderen. Het doel is om iets te doen waar anderen plezier in hebben en waarvan Margo zelf ook blij wordt. Wat het precies zal worden weet ze nog niet, maar Margo is ervan overtuigd dat ze iets passends gaat vinden.

Comments are closed.