De goeroe van Chris Stapper

Naam: Chris Stapper
Leeftijd: 28
Beroep: Community Manager
Twitter: @chrisdjstapper

“Als je inspiratie zoekt, kun je het echt overal vinden”

1. Wie/wat inspireert jou?
Chris voelt zich erg geïnspireerd door mensen die een doel hebben in hun leven. Of, een visie hebben op wat ze met hun leven willen doen. Daarbij denkt hij aan een wetenschapper als Kahneman, die enorm veel weet van psychologie en dat gebruikt om ons begrip van onze samenleving te versterken. Of aan Richard Branson, die het ontzettend leuk vindt om te ondernemen en vanuit die positie andere mensen probeert te helpen zelf een bedrijf op te bouwen. De ‘10.000 uren regel’ vindt Chris op dezelfde manier inspirerend: Deze vertelt ons dat, als we ons oprecht committeren aan een professie, we daar erg goed in kunnen worden.

Verder zijn er tientallen mensen die Chris inspireren, ook in zijn dagelijks leven. Hij leert veel van de mensen om hem heen, door te kijken naar wat zij leuk vinden, hoe zij dingen doen en waar zij van genieten. Als je inspiratie zoekt, kun je het echt overal vinden, aldus Chris.

2. Wat is het dat je inspireert, wat bewonder je in deze persoon?
Hier wil Chris graag een specifiek persoon belichten: Terry Pratchett. Hij schrijft fantasy boeken en hierin schijnen twee van zijn talenten door: Een gigantisch talent voor taal en de capaciteit om actuele ontwikkelingen op een nuchtere, subtiele manier te verwerken in een fantasiewereld. Daarmee biedt hij de lezer de mogelijkheid om te reflecteren op deze ontwikkelingen. Wat dit extra bijzonder maakt is dat Pratchett dit op een enorm authentieke wijze weet te doen: hij blijft altijd zichzelf. Wat Chris in hem bewondert is drieledig: Zijn enorme talent, de manier waarop hij daar een richting aan heeft weten te geven en de manier waarop hij dicht bij zichzelf kan blijven.

3. Hoe inspireer of motiveer jij anderen?
Chris is erg geïnteresseerd in mensen en is altijd bezig met onderwerpen als gezondheid en kwaliteit van leven. Als hij merkt dat iemand zich niet lekker voelt, of niet lekker in zijn vel zit, probeert hij ze te helpen. Hoe kun je je leven zo veranderen dat je je er beter bij voelt? Kun je gezonder leven, anders eten? Dit probeert hij kracht bij te zetten door zelf ook zo goed mogelijk te leven. Door zelfkritisch te blijven, te sporten en vooral ook naar andere mensen te kijken.

4. Hoe haal je inspiratie uit je werk?
De belangrijkste term voor een community manager is waarde. Hoe geneert mijn organisatie waarde voor de community waar ik me in bevind? Hoe kan de community meer waarde voor ons scheppen? Hoe worden we allemaal beter van elkaar? Het leukste aan zijn werk vindt Chris hoe hij zijn organisatie kan helpen om van meer toegevoegde waarde te zijn. Hij hoopt dat dit waarde-geörienteerd denken zich gaat verspreiden en dat meer organisaties zullen zien dat hier een grote toekomst ligt.

Comments are closed.