De Goeroe van Evert van Gelderen

‘Doen wat je leuk vindt, passie voor wat je doet’

Naam: Evert van Gelderen
Geboren: 1977
Beroep: Advocaat

1. Wie bewonder je?
Richard Branson, van Virgin Group. Branson is een Engelse zakenman en oprichter van de Virgin Group (o.a. Virgin Records en Virgin Atlantic). Hij heeft de reputatie van enfant terrible in de zakenwereld.

2. Wat bewonder je in hem?
Hij heeft veel bereikt en trekt zich niet veel aan van de gevestigde orde. Hij is creatief in het vinden van nieuwe businessmodellen, en hij is niet bang om op zijn bek te gaan: hij heeft doorzettingsvermogen. Ondanks zijn succes is hij zichzelf gebleven, hij is bijvoorbeeld niet arrogant geworden. Hij heeft een positieve uitstraling en doet goede dingen met wat hij heeft bereikt. Zo investeert hij in goede doelen.
Hij is geen typische zakenman. Evert vindt het mooi hoe hij succes heeft bereikt op zijn eigen manier, zonder zichzelf te verliezen en zonder zichzelf aan te passen aan de gevestigde orde.

 3. Wat herken je bij jezelf?
Zoals Branson de dingen op zijn eigen manier doet, doet Evert dat ook. Hij is geen typische advocaat. Een typische advocaat is wat hem betreft strak in het pak, met een arrogante houding, die denken dat ze er komen door zich te schikken naar de gevestigde orde en daarmee aan de verwachtingen van anderen. Evert heeft die manier van ‘advocaat-zijn’ ook van dichtbij meegemaakt. Zo is hij zijn carrière begonnen bij een van de grootste internationale kantoren. Na een half jaar heeft hij de overstap gemaakt naar een kleiner kantoor, De Gier | Stam & Advocaten, waar hij inmiddels mede-eigenaar van is. De keuze om het geijkte pad te verlaten en zijn eigen weg te kiezen heeft hem veel gebracht, maar vooral het besef dat je er ook, net als Branson, op je eigen manier kunt komen, met veel plezier.

Een tip voor de ‘wannabe’s’ die door zich aan te passen aan de verwachtingen van anderen er proberen te komen heeft Evert dan ook zeker: “Weggaan bij of stoppen met wat je doet als je het gevoel hebt dat het niet voldoende bij je past, ongeacht de consequenties. Je bent succesvol omdat je de dingen doet die je zelf graag wilt doen, niet omdat je doet wat anderen van je verwachten. Kies ervoor om volledig voor je eigen pad te gaan, met veel plezier en passie gaan voor wat je het liefste doet.”

4. Over welke genoemde eigenschappen zou je zelf (nog meer) willen beschikken?
Goede dingen doen voor anderen, daar nog meer uithalen. Evert heeft samen met een paar bevriende relaties een initiatief gestart; de Micro Push Club, waarmee hij dat doel wil bereiken.

Ook is Evert van plan om andere nieuwe initiatieven te ontplooien, dingen waar hij voor staat en die hij graag doet. Zo heeft hij bijvoorbeeld zelf een product ontwikkeld en daarvoor een octrooi aangevraagd. Dit zou een succes kunnen worden, maar ook net zo goed kunnen eindigen als een flop. Dat zou natuurlijk jammer zijn, maar alleen al door het plezier dat Evert erin heeft, ook in de samenwerking met andere betrokkenen, is het de moeite waard om dit te doen.

Comments are closed.